Pondichéry, la Française

Le lieu de rendez-vous des Pondichériens

indian food

Modérateurs : ashok (Gérard), Administrateur
Répondre   Page 1 sur 1  [ 1 message ]
Auteur Message
vasanthi
Sujet du message : indian food
Publié : jeu. août 24, 2006 1:13 pm
Converti
Hors-ligne
 
Messages : 9
Inscription : mar. juil. 18, 2006 12:09 pm
Localisation : CERGY
 
une autre recette apétissante (eh oui c'est l'heure du déjeuner !!! :lol: :wink:

en principe pas besoin de traduction, on est tous a peu près trilingues et plus.... sinon y'a k'a demander.

Ingredients:
2 cups plain flour (maida)
1/2 cup mint leaves (pudina)
1 tsp cumin seeds (jeera)
2 green chilies, chopped
1 tbsp lemon juice
1 tsp sugar
Salt to taste
Oil for greasing and deep frying

Pudina Puris

Method:
Pound the mint leaves, cumin seeds, green chilies, lemon juice, sugar and salt together in a mortar and pestle.
Combine this mixture with the flour, add enough water and knead into a firm and soft dough. Divide into 15 equal portions.
Roll out on a lightly greased surface into thin circles of 75 mm. (3") diameter.
Deep fry in hot oil till golden brown and drain on absorbent paper.
Serve hot.
Makes 15 puris
Preparation time: 20-30 minutes


Haut
Profil Citer
Afficher : Trier par : Ordre :
Répondre   Page 1 sur 1  [ 1 message ]
Revenir à « RECETTES INDIENNES »
Aller :
cron